Kezét nyújtotta a lány felé
a tükör homályának kék
hullámain keresztül.
Egy fekete, léteken átnyúló kéz,
bőr, érintés, mit fehér kesztyű
takart ki a létezésből…
Tekintetük találkozott,
míg a két lét közötti
üvegfalak lassan, némán
robbantak apró szilánkokra…
Egymásba olvadó négy szem -
a feloldhatatlan ellentétek
eggyé válásának
spirálos, mélyzöld örvényei.