Kezét nyújtotta a lány felé,
A tér fekete lemezén át –
Azt kérte, menjen vele, hisz
Ő maga sem tart sehová.
Fekete örvények.
A két kéz egymásba
Kulcsolódott, visszavonhatatlanul.
Acélszavak az
Ideálok tengeralatti vasútjáról –
Léptek. Együtt, kéz
A kéz köré fonódva. Haladtak. Sehová.
A gondolatok és a vágyak
Egymásba láncolódtak – két összeforrt
Kéz a sehová vezető,
Végtelen márványút
Fekete ívében.