Lassan elvérzik a nádszálak hegyén vonagló ég. Már alig kék.
Mindjárt rázuhan az éjszaka a tájra.
Égen, vízen hipermangán-lilára változik a vörös szín, de hiába.
Nincs fertőtlenítőszer a bennem gennyesedő gyászra.
Ma is ugyanúgy érzem hiányodat.
A folyó higanyszála méri lázadozásomat.