Itt minden idegen.
Kelj fel és járj! El innen!
Kiált az agy.
Sok sejten, idegen át fut a parancs,
De ez most kevés.
A test cserbenhagy.
Volt, hogy elfordultál?
Kezet nem nyújtottál?
Egérre lecsapó macskamancs a felismerés:
Itt a büntetés. Nem kevés.
Isten-fi keresztre,
Te ágyhoz szegezve.
Most már mozdulnál.
Nem tudsz. Lebénultál.