Tudathasadás?
Megérkeztünk; ez itt az otthonom.
Nyugodtan nézz csak ki az ablakon!
Igaz, hogy egy hegy tetején lakom,
A várost innen mégsem láthatom;
Eltakarja a szomszéd házorom.
***
Hittél nekem? Kár, mert becsaptalak.
Amit előbb mondtam... Üres szavak.
De hogy titkomba beavassalak,
Engedd, hogy most magammal csaljalak!
***
Messze kint, a hullámzó tengeren,
Lent a mélyben van a rejtekhelyem,
Ami mindennél kedvesebb nekem;
A fenti zaj nem ér el idelenn,
S nem csábít álnok csali-élelem.
***
Mióta élek itt? Nem is tudom.
Ha átúszunk ezen a halrajon,
Egy rést látsz majd a korallszirt-falon,
Ahol hal-fejem álomra hajtom.
***
Mindenütt egy hullámzik - a közöny,
Ez az örök-egy, gyilkos vízözön.
Mindegy, hol járok; fent, utcakövön,
Vagy lent úszkálok a zátony-tövön,
Úgyis mindenütt befed a közöny.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.