Tavasztánc (Nasreen két fátyollal III.)
Fényözönben táncol a tavasz.
Tánca mindig más, mégis ugyanaz.
Szemében a Nap tüze lángol.
Kezében kék és zöld színű fátyol.
Táncol a tavasz, egyre táncol...
Tánca mindenre friss színt varázsol.
Smaragdzöld lesz erdő. mező, rét,
Akvamarinkék fényben ég az ég.
Suhogva repül a két fátyol.
Megújul a Föld ettől a tánctól.
Áradó vizek hangja zenél,
Virágok illatát hordja a szél.
Táncol a tavasz, hajlik, forog.
Hosszú haja és ruhája lobog.
Szállnak, kibomlanak a fátylak.
Mindenre ráborul a varázslat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.