Skorpiók
Egy nap majd eljön, ránk köszön
A nagy halálsugár-özön.
Utána más lesz majd a Föld;
Beteg, de tisztára söpört.
Sugárfertőzött, mérgezett,
Ahol nem élnek emberek,
És csupa skorpió nyüzsög
Mindenütt: a kövek között,
A házakban, az utakon.
Északon, délen, nyugaton,
Keleten ez ez a néma nép
Önti el a Föld felszínét,
Aminek tükröt tart az ég:
Fent a Skorpió csillagkép -
Lent csupa skorpió vidék.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.