Sárga igazságok
a reggeli tea
részint áttetsző
örvényei között.
Valamilyen nem
hanghullámokba,
hanem folyadékba
zárt nyelv zengi azt,
amit nem lehet elégszer zengeni,
miközben a filter tartalma szép lassan
eggyé válik a forró vízzel.
A víz mindent elnyel, nemcsak
a két kockacukrot oldja fel.
Mind meghalunk.