Porladó vázak között átbotorkálva
lett az emberi kézből
érzéketlen, elektronikus fém fogókar.
A vénákba fokozatosan hatoltak
a drótok, a fém csuklópántok
észevétlenül váltották fel a csontokat.
A vér gépolajjá vált
a csövekben,
az agy tekervényeit fokozatosan
töltötték ki a mikrochipek.
Mikorra a változás végbe ment,
nem is érezte, hogy már nem érez.