Egy fa körvonalai
Kőpoklok között
kelt át, keresett valami
zöldet, de nem talált semmit,
csupán szilárd tengereket
és amorf köveket.
Lidércszerű árnyak jártak
a nyomában,
mik a legutolsó zöldet is
elragadták onnan, amerre
járt. Egy szikla tetejéről
lenézett a völgybe,
nézte, a nap mint zuhan alá
az égbe törő szirtek között.
Elgondolkozott,
vajon érdemes-e még kutatni
bármi után,
mikor a levegő torztükrében
délibábként felsejlettek
egy fa körvonalai.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.