És akkor valami zápor kezdett el
hullani, de nem a szokásos értelemben,
csak úgy elvont jelenségként,
ráadásul lilásvörös volt az egész.
A villanófények felkiáltottak, a postás
nem nagyon értette, a kutya nem
ugatta meg, a házába vonult vissza
és onnan nézte.
A létezés színe, szaga és íze megváltozott,
mintha cukor vagy méz vegyült volna belé…
Valami zápor kifordította pár percre
a világot a négy nem-létező sarkából.