Soltész Tamás
A versrõl
Mint a jó tető,
ha azt mester ácsolja,
nem szolgai módon
másolva
más házak sisakját,
várak ódon
tetői bizonyítják,
hogy nem csak a veríték,
de a tudás
eredménye az igazi
alkotás,
mert egy mű akkor
lesz maradandó,
ha megfontolom a témát,
mit adandó
alkalommal
csak egyszer él át
a halandó,
de légből kapott ötletekkel
csak olyan magot vethetek el,
mely nem hoz termést
az örökkévalónak,
hisz nincs nyerítése
a trójai falónak,
ám, ha mit leírok
maga a valóság,
s híven tükrözi
önnön magam sorsát,
úgy hiteles lesz
sorról sorra,
amit hagyok
az utókorra.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|