És újra és újra
kibelezzük egymást,
kitépve a másik szívét,
megnyúzva, széttépve,
meggyalázva
élet-vesztett szöveteit…
Aztán a düh
lecsillapodtával
eszmélünk,
igyekszünk újra
összeállítani
a másikat egésszé,
és egészebbként
térünk vissza az élők
közé, mint
egymás feldarabolása
előtt…