Hol szervi és szerven kívüli ingerek
keverednek,
valami silány és nemes
anatómia
erőszakkal eggyé lesz,
megalkotva
valami egyszerre magasztos
és egyszerre
leköpendő létezőt.
Kérdőjelek e bizarr teremtés körül,
szépség és visszataszítóság
elegye
egyetlen nem-emberi
és nem-angyali
arcban,
maga a létezés
minden apró misztériuma
egyetlen szövethalomba
zárva,
minek nincs tere, ideje
és dimenziói,
csak öntudata.