Összebilincselt kezek
szorítják az acéloszlopot.
Az izmok megfeszülnek,
miként a fémpántok is
tökéletesen illeszkednek
a meggyötört, véraláfutásos
csuklókra.
A tarkóra sújt a groteszk gumibot,
megrándul a test,
de a kezek szorítása nem lazul.
Összebilincselt kezek.
Szorítva az acéloszlopot
időtlenül, - maga test nincs már
sehol a térben -,
míg az meg nem olvad
tébolyult szorításukba.