Zuhanás
A sugárhajtóművek szép lassan egymás után
kapcsolnak ki a csalókán rózsaszín felhők
felett. Ima, bár nincs kihez, elnagyolt gesztusok,
mintha az segítene.
A pilóta még higgadt, rántana egyet a botkormányon,
mi a kezében marad.
Tébolyult számlálók mutatnak értelmezhetetlen
értékeket, miket szeme már nem érzékel.
Füstszag. Gravitáció. Őrület.
Groteszk hangok valahonnan kintről.
Mindez már annyira nem számít…
Hátradől az ülésen, megrázza fejét,
valahonnan előkerül egy üveg Brandy meg
egy barna stewardess mosolygó fényképe…
Pillantás, korty, könnycsepp.
A lét hiábavalóságának észlelése.
Agyon átvillanó értelmetlen zárósorok.
Őrült örvény. Felcsapó láng.
Végleges csend.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.