Ikerfák
Csodálatosak az ikerfák:
Fent külön zúgnak a koronák,
De ugyanazok a gyökerek
Éltetik összefont törzsüket.
***
Támaszt ad bajban és viharban,
Hogy egyikük sem egyedül van;
Már mikor a mag kicsírázik,
Mindkettő mellett ott a másik.
***
Más, új párra egyik sem vágyik,
Mert hűségesek a halálig.
Együtt peregnek le óráik
A kezdettől a pusztulásig.
***
A földre is egyszerre dőlnek,
Ha vége az élet-időnek.
Ahogyan mindhalálig egyek,
Így akarok egy lenni Veled.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.