… a létbe meszkalin-penge hatolt …
Olykor még azt hittem, rám figyelnek,
mint valami lezüllött színészre,
hogy még lehetek ál-modern Hamlet,
s talán még megtapsol közönségem.
De nem, már csak a paradicsom száll,
s e játék nem kell a kutyának sem,
e világban már rég más idő jár,
a nagy monológok leperegtek.
Szánalmas bohóc, ki létről papol,
az már rég teljes lett a nem-létben,
a létbe meszkalin-penge hatolt,
a színről meg le kell lépni szépen.
Prózai és egyszerű az igazság:
ma a Hamleteket mind kinyiffantják.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.