Két szempár között
láthatatlan lánc
feszül.
És bár nem rugalmas,
anyaga tömör vas,
- nem ezen a világon,
nem a periódusos rendszer
által meghatározott definíciók
szerint,
nem szakad el sosem,
bármilyen messze
jutnak egymástól
a szemek.
Csak feszül,
időtlenül.