Pataki Lili
Kezemben a múlt heti újsággal, durván kifestve
Néha kibújik belőlem
a kisördög,
és eltakarja hosszan
a Napot.
Néha kibújik belőlem,
örökre,
és elfeledteti, hogy
vak vagyok.
Néha kibújik,
néha elémáll,
néha eltakar, háttérbeszorít,
de néha jó,
hogy valaki mellémáll,
s ha rossz is
átél és
felszabadít.
Néha kibújik belőlem
az ördög,
játszik velem,
majd újra eloson,
eltűnik, elsuhan
messze a jelennel,
és én csak zavartan
mosolygok a villamoson
kezemben a múltheti újsággal,
durván kifestve.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|