Mátyás-templom III.
Olyan, mint egy hatalmas, szürke gyík.
Törzséhez szorítja támpilléreit.
A nap aranyszínűre festi át
Sok tarkán csillogó hátpikkely-sorát.
***
A magas, széles, íves kapuszáj
Mögött gyertyaillat és félhomány vár.
Csend lüktet boltív-bordái alatt.
Sok ablak-szemén alig süt át a nap.
***
A vastag, erős szürke kőfalak
Mellett az emberek apró bogarak.
Úgy fekszik köztük, mint egy pihenő,
Régi korokból itt maradt őshüllő.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.