Fekete a fehér rózsa
Éjszakában fürdő szirma,
De ha a bimbó kinyílik,
Bársonya vörösen izzik.
Végül a hold ezüst fénye
Átfesti gyémántfehérre...
Sugarától szebben ragyog,
Mint a szikrázó csillagok.
Csendes, hűvös szél ringatja.
Suhogva száll ezer fodra,
Mint egy tarka selyemfátyol.
Egyre hajladozik, táncol.
Lassú tánca elvarázsol.