Mátyás-templom I.
Magas, kőcsipkés saroktornya
- Mintha elefántcsontból volna -
Fehéren mutat az égre.
A templomhajóba lépve
Lámpacsillagos mennyezet
Fogad az esti ég helyett.
Mindegyik fa- vagy kőszobor
Lába előtt virágcsokor.
Illatukkal együtt tömjén
Sűrű füstje terül fölém.
Szürkén kígyózva gomolyog.
Kétoldalt tarka oszlopok.
Az ólomüveg ablakok
Sok képe színesen ragyog.
A gyertyák remegő lángja
Arany fényt szór az oltárra.
Egyedül ez a hely időtlen
Az egyre gyorsuló időben.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.