Jelentéktelen vagyok,
Mint az üvegdarabok.
Átlátszók, színtelenek.
Porba dobva fekszenek.
Ha nem hullik rájuk a fény,
Csak szemetek az út kövén,
De ha kiderül az ég,
A sok kis üvegcserép
Szivárványosan ragyog,
Elsápasztja a napot.
Csak eddig több, mint száz versem
Mutatja, hogy van szín bennem.