Tavasznyár
A táj olyan szép,
Mint egy japán kép
(Metszett vagy selyemre festett).
Tarka pillangók lebegnek
Az akáclevelek alatt.
Kövek borítják az utat.
Sárga és fehér íriszek
Tarkítják a smaragd gyepet
Felettük akácfa lenget
Rózsaszín virágfürtöket.
Nagy, aranyos-zöld bogarak
Másszák a rózsabokrokat.
A szél fújja a lombokat.
Énekelnek a madarak.
Odébb a fűben pipacsok
Piros selyem lángja lobog.
Zümmögő, arany méhsereg
Bújja a virágkelyheket.
Vakít a nap. A sugarak
Gyémántdárdaként ragyognak.
Akvamarinkék
Fényben ég az ég.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.