Rüh Düh
Üszőt öröklő Rüh
Csömör ürü düh
Ő: Rüh; bűntől ül
S több sürgönyt fütyül.
Rüh: Török Kölök, Vörös;
Ötszörös Csökönyös.
Börtönt töltő sül.
Több bűntől ürül.
Börtön mögött kő gödör
Rögön: pöröly gyönyör.
Rücskös ököl ötödöl
Török kölök bőg, bömböl
Üszőt ölt: blőd ürügy.
Üszkös török külügy!
Török ülnök őrült üldöző!
Düh: süvöltő bűnöző?
Üstön ürü rüszt hörögött;
köröm pörkölt fröcsögött.
Üst fölött sütőtök görgött.
Török kölök mögött.
ütős übrük törköly,
bűzös ürü, s üszög tönköly.
Ütődött török kölök
Ürüből bőn fölözött
Több vödör pörkölt
Sürgős süvöltött.
Füstölt csülök övön lötyög.
Pörkölt vödör böhöm zörög.
s jövő ülnök dühöngő
üllőcsőrű ütköző.
Üszőt öröklő Rüh
Nyüzsgő börtönt söprő
Csömör ürü düh
Küllőt ötvöz, oszt cső!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.