Lilán felkelt a nap,
tudom már, mit hoz
a félrészeg hajnal.
Megtépázott aggyal
indulok
neki a világnak,
körülöttem
emberi létet mímelő
félsziluettek.
Groteszk helyzet.
És mégis,
mintha valami
mocskosul emberi
volna ebben az egész
embertelen izében…
Magától elidegenedett
entitásfoszlány,
kótyagos tércsonkok…
Emberi embertelenség.