Kiszolgáltatottság
Gyakran mögém áll,
cigarettaszagú leheletét
a tarkóm visszaveri,
ahogy ellenőriz.
Ellépek előle, nem tetszik,
ahogy beleszagol
a hajamba, karvaly-szemeiben
egérként tükröződöm vissza.
Nem szeretek én lenni
az a bizonyos gyerek,
akinek senki sem érti a szavát,
most mégis együgyű hallgatást
fogadok. Hagyom történjen velem
minden, de főleg bármi,
modernkori vezeklem
éppen, Jób levetett ruháját vettem
ma reggel megint magamra,
ez a csöppet sem vidám farsangi
mulatság, hetente többször ismétlődik
nálam ilyen formában.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.