Feltevéseim nyolcszöge
1.
Nem tudok úgy mozogni,
mint felhőknek a fasor-térkép,
függvénye vagyok a teremtett időnek.
2.
Megnőhet hajam és körmöm.
Kitanulhatom a szökkenést lábujjhegyen,
ha hódol nyárestéjének a tücsöknesz.
3.
Margarétaszál a kertben:
Mire jó a sóvárgás?
– kérdi, s elhull hamar.
4.
Megformáltuk felszíneinket,
akár a teremtő kaleidoszkóp.
Tizenkét évszak kerget ezentúl.
5.
Mire jó a csillagalakzat-alkotás?
Válaszod egyszerű: – Fürkészni az időt.
– Az időt? Miért kell? Elég a változás.
6.
Jelszó ez, s megremeg a jövő.
Változik a fasor, a fény, a csillagállás,
miért tapad hát szemed az égre?
7.
Hisz’ nem tudok úgy mozogni,
mint felhőknek a fasor-térkép,
kerületem nő vagy szűkül.
8.
Vagyok zaj és megrendülés,
levelekben rejtőzködő.
Margaréta-sorsom, ím, elkerül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.