Zsaruk
Lesben állnak minden utcasarkon,
egyenruhájuk kék közönylepel,
szemükben magabiztos szikra csillan,
s úgy hiszik, szolgálnak és védenek.
Tompa agyukban egymást
vasjogszabályok kergetik,
míg készen vár oldalvást
igazsággal töltött fegyverük.
Megállítva és zaklatva
laza diákot és csövest,
a zsebtolvajt futni hagyva
száll beléjük a győzelem.
Védjetek csak, jó rendőrök,
áleszméket és álrendet,
míg a mocskos civil érez…
Bizony, jó szar lehet nektek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.