A Jani.. meg a Nusi
Kúrnak a macskák az ablak alatt
Cíííírmos - Bóóókszos!
Foltos, hol hagytad a farkad?
Ci-ciííí-cicc-cc
jönnek kerítésen át,
a kutyák meg ugatnak
de a lánc feszes
- Süket mán azzé ordibál,
a gép melett élt évekig.
- meghasz Jani, meghasz..
- Haggyad má öreg,
elíbb majd én.
- nesze itt a mérged.
s önti az áttetsző vegyeset.
furcsán vágja a kenyeret, sose felejtem..
an meg vágja a csalánt.
- nem fáj?
- Nem fáj mán jányom nekem semmi sem..
éjszaka hallom az egereket a falban
- Mennyén öreg, fogjá tyikot!
- Minek oszt mán, hisz nincs is fogunk.
- Nem fog fájni..,
simul az érdes tenyér a tollazaton.
Én nem nézek oda..
de titkon érdekel a halál.
Lóg már a nyaka a tyúknak,
porcelántányérban..élettócsa.
- Még mozog mama, mozog!!
kiabálok,
- Nemél az mán azidegrángatódzás..
Ravatalon:
------------
- Miért nem szóltatok?!!
amikor beléptem már késő volt
mosoly az arcon..
most itt van a metróban,
a mozgólépcső tetején áll
fehéringben fekete kabát
- Nagypapa várj!! miért
nem én szóltam utoljára
hozzád?..már majdnem,
felébredek.
még az álom sem engedi, hogy elköszönjek
A ház már nem áll,
nem hallom az egérkaparászást
viszi a löszt a szél, épül
rajta az új életjátszótér.
Liftezem a 9.-ikre, patkányméreg
a pincében. Csirke lesz ebédre,
szénsavval iszom a fekete lét.
A szomszéd macskája meg itt
rázza a fenekét.
Kezem végigszánt a puha szőrön,
ez még nem kasztrált,
Sicc!! eriggyé fogjál magadnak kan macskát!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.