Dolgom ezer?
Csalóka a végzet képe,
felkutatnom nekem kell.
Sietek el a Vénuszig,
hisz tudjátok: „Dolgom ezer!”
Hamis tán a hegycsúcs? Az égbe
képzelt dolgok szöknek fel?
Titok ez, s hát épp ezért
kutatom: „Dolgom ezer!”
Mért barangol fejvesztve
kalandozó Gulliver?
Hagyjatok, nincs időm a válaszra,
tudjátok: „Dolgom ezer!”
Mért korhad a büszke fenyő,
ha törzsét szúhad túrja fel?
Mért kellenek még kérdések?
Hagyjatok: „Dolgom ezer!”
Hidd csak ezt, súgd még fülembe:
”Nem érsz rá, Dolgod ezer.”
És szavaid hallgatva
egyetlen dolgom Te leszel!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.