Nincs, ami
Anton Pavlovics Csehovnak és Végh Attilának
Egy előadás. A színpadon azért nem történik semmi,
mert a nézőtéren sem történik semmi. A nézőtéren
azért nem történik semmi, mert a színpadon sem
történik semmi. Sem a színpadon, sem a nézőtéren
nem történik semmi. Valahol történnie kell valaminek.
Ahogy leesik a kancsó tele vízzel és széttörik, és mégsem
esik le és nem törik szét. Beszélnek a halálról és nem
mondanak semmit a halálról, beszélnek a szerelemről
és nem történik említés a szerelemről.
A homokká őrölt sziklák nem adnak hangot többé, megszűnt
az ellenállás, akadálytalanul folyik el. De nincs, ami
folyna. Nem folyik. Ami nincs, az hová folyna.
Ami történik, arról ha hallhatnánk valamit, uraim.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Alföld, 2005/11