A végét halogatja rég
Ahogy néz. Ahogy vár.
Ahogy fel-alá járkál
zavartan. Ahogy áll.
Ahogy orozva
lép.
Ahogy elindul. Ahogy lopva visszahátrál.
Ahogy elindul újra
és visszalép.
Ahogy beméri.
Ahogy nézi előre, hogy el ne vétse. Ahogy újra elvéti
aztán. Ahogy kezdi előlről,
ha bírja.
Ahogy a maradék erejét feléli.
Ahogy a végsőkig kihúzza.
Ahogy elhalasztja
újra még.
Ahogy hosszan kitartja erőből.
Ahogy a végét halogatja rég.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Magyar Napló, 1993. okt.