Mostanában erre visz utam.
Olyan, mint a többi utca,
zajos és idegen. A kórház mellett
robog el a huszonnégyes.
Nem tudom, ma mi nagyobb,
a megkönnyebbülés vagy a félelem,
amikor felnézek a kilencedikre.
A villamoson valamikor hitet hoztam
tejtől gyulladt melleimben neked.
S mikor végre hazavihettelek,
zavarba ejtett a mégiscsak.
Az eső ugyanígy esett.