A mûhely közepén
a műhely közepén műfej
kitátott szájában
hegymászó-hátizsák nagyságú fogak
kasírozott felületén
a papírtépések
mintha országok határai lennének
jól beazonosíthatóak a sivatagos részek
a kevésbé lakott négyzet alakúak
a jelentéktelenül apró államokat nézem
Közép-Kelet Európa lehet ilyen az űrből
mellettem egy széken
Jumurdzsák derekát ápolják
Üvegszemébe tekintek
mellkasa mintha ütemesen fel-le
járna mintha szuszogna beleremegne
valami álomba a falon
dinoszauroszok másznak
tömzsi hungarocellből ki-
faragott lábakkal
mozdulatlanul
a lassú folyású idő államig ér
meló után az albérletben
szobámban fogad a lehetetlen
mint egy elefánt akkora
a fej hatalmas kitátott szájával
belőle másznak ki a figurák
lassan az összes viaszbáb
kiözönlik a nyílásból
amiket aznap csináltam
fenyegetőn körbevesznek
leheletüktől libabőrös lesz a bőröm
mikor feljelentéssel fenyegetőzöm
a műhely közepén tátott szájjal állok
mikor felébredek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.