Reggeli
Informatikus költő a reggelről
Félálom van, reggel, s amint bereggel,
Kúszni-mászni kezd megannyi pirk adat.
Bíborpixelek, duplagombszemekkel
Fehér egér. Drótkölykei szétrajzanak
Az asztalon. A háztetőn, cserepek
Ölénél nyugvó vektorok száz csőre
Égre néz, várva, hogy pixelsugarak
-Mint ionok a katódsugárcsőbe-
Kétdimenziósan beléjük bukjanak.
A tél hasábba tördelt minden bokrot.
A szövegszerkesztő darvai V-ket
Röptetnek egy sablon-kék A/4-esen.
Tudja valaki, hogy hány legörbézett
17 colnyi négyzet a végtelen?
********************************************
Impresszionista költő a reggelről
Az ülő asszony hátulról hegedű.
Kezében megszikkadt zsemle. Búzakő.
Előtte szárnyas koldusok, egyszerű
Akár egy Ejzenstejn-szürke téridő.
Betonkockák közéből zsemlemorzsát,
Kalapja alól ősz hajszálra cserél
A szél, s megkerülve a hintakorlát
Vaskeresztjét, új feloldozást remél.
Máshogy élünk, itt a hajnal a pápa.
Átültet minden megőszült gerberát.
Csendes a reggel, hegedű roppanása
Hallatszik csak, s a szél sodor burukkolást.
********************************************
Kiégett modernEsztéta költő a reggelről
„Harmatizzadás.
Kifinomulunk a csendben.
Álomböjtölés.
Zsibbadás elfeküdt kezekben.”
/Áldozó Krisztián – pécsi gyerek, jó gyerek/
Garázsban szomszéd mercije,
Bennem meg impotencia.
Fojtott intolerancia
Lakik szemedben, meg
Dél-amerikai szájonvert művész-mozik.
Cöcc. Nekem már megszürkült a sárga.
Tudod kérdés nélkül is, hogy drága
Az, hogy Jucinak megcsináltatták a fogait
És indul az újabb daily rush…
Már kávé előtt megzabál a stressz.
A melled közé csíptetett számla-bohó-
Rossz vicc, mint az új Alföldi dráma
S ez cipőmnél mocskosabban lehangoló.
A macska a lábtörlőre szart megint.
Uccsó szem csokiért saccolunk, hány kiló.
Én vesztek, mint mindig, rendszerint,
S nézem, hogy leszel hetvenhét kiló.
Aztán leülsz figyelni a telesoppot,
Én pedig felhúzom a húszéves zakóm.
-Úrologushoz is el kell ma menjek-.
Pár perc alvás alatt mindent elfelejtek.
A Deák-Moszkványi öthöz imádkozom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.