Kordon blõ (d)
Az illusztrisabb éttermekben
lassan bevezetik
a Kordon Blő-t,
az ős- Vazul módra keresztelt
egy-tál- ételt.
Ez egy rácson sütött,
vegyes töltelékkel töltött
véres hús-cafat.
Különleges egzotikuma,
hogy mielőtt felszolgálják,
mindenki végig fogdossa
jobbról- balról.
Ettől mindenkinek megjön az étvágya.
Remélem neked is:
kedves társkereső vonalon megismert
"fogalmam sincs, hogy nézel ki, s ki vagy lány".
De a teszt érdekében,
hogy a velejéig megismerjelek és beléd-hatoljak:
neked is majd "Kordon Blő"-t rendelek.
Lássuk, hogy viszonyulsz hozzá:
vicsorgó fogakkal marcangolod, téped,
vagy tárgyilagos- a szád végében meghúzódó mosollyal-
tányérostul a pofámba vágod.
Esetleg középre helyezkedsz
és hűvös (természetesen megjátszott)
távolságtartással
és nem utolsó sorban bölcseséggel
Rousseu modorában szemléled,
míg én a jó öreg rántotthúst kivégzem?
S e pimaszságom után találkozunk még
valahol a napsütötte,
vízágyú spriccelte,
"ungarise molotov- koktél gyönyörködtette kordonnál?
Ó, társkereső kislány!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.