"Angyal a város felett"
Idézet vége. Az utcára lépsz.
Bekapcsolt rádiót hagytál magad
mögött, elmondhatatlan híreket.
Magához ölel ruhád, befelé
mondott szavaid kísérnek.
Fölsorakoztak előtted
névtelenül és ellenségesen.
Gyulladt szemüket rád emelik,
megbotló kötéltáncossá téve
rajzolt szakadék fölött.
Látszólag minden a helyén, békés
torlaszok, üstökben láva, nyomjelző
rakéták dobozban, de alighanem
szükség lesz hordágyakra is, meg
fertőtlenítő- és kötszerekre.
Cikkcakkban zászlók menekülnek,
az áram egy testet székébe szíjaz.
Ponttá szűkülő körökben verdes
egy angyal a város felett.
Már az ég is műveleti terület.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.