Nekem az õsz
Nekem az ősz sohasem volt barátom
- de én sem vagyok barátja az ősznek.
Ha jön az október, borzongva látom,
hogy mint a denevérek, kergetőznek
a fasorban a levelek. Nem értem,
mi vonzó benne. Mért nevezi más
termő évszaknak - minden részletében
reménytelenség, romlás, árulás.
Elhiszem: lehet csizmát húzni, forralt
bort inni, járni alkonyatkor az
erdei ösvényt, nézni a hegyoldalt,
ahogy párában áll. De a tavasz,
az mégis más! Nem is tudom, hogyan,
egyszer csak itt terem, s nincs rá szavam.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Új forrás, 2003/1