Sztrájktörõ szonett
Kisasszony, egy lelettel Önt zavarnom
szabadna most, amíg a megafont nem
kapcsolja be a sztrájkvezér? De pardon,
ne higgye azt, hogy önjelölt La Fontaine
mesél, habár ilyenben nincs hiány!
E kórlap megmutatja, szél ha bélel
is, én – akár a spírometrián –
nem fújok mást, mint ők a munkabérrel.
Szakszervezet hiába ver palávert,
ehelyett minket tandem szép időben
ligetbe vinne, váza krómmetál,
majd délután lakásomon ha Ravelt
lejátsszuk, húst sütök, lesz prézli bőven –
Kisasszony úgyis éhes proletár.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.