A múlandóságot nem ember dönti el,
lehet az piramis vagy nagy fal mit emel,
mind csak csekély hajók Isten vizén,
elég egy mozdulat, süllyednek könnyedén.
De egy aprócska mondat, egy szállóige
Egy rég élt ember apró bölcselete,
túl élhet századot, akár évezredet,
ha lesz ki vigye, a lángoló szellemet!