Tűz
szikra pattan
rőt láng lobban
lobog, lobog
egyre jobban
sárga szemmel
vörös hajjal
ezer ördög
ezer foggal
falja mind
a száraz ágat
szürke füsttel
táncot járat
Víz
csepp, csepp
cseppre csepp
langyos eső
csepereg
ezüst színű
cérnaszálon
gyémántgyöngye
lepereg
összegurul
összeborul
apró tócsává
idomul
túlcsordul a
a járdaszélen
föld beissza
szomjas kéjjel