Tavaszra
Renoválják az irodaházakkal
Körbeállványozott eget:
Ipari alpinisták sikálják a
Tél maradék szürkéjét, hogy
Felvihessék helyére a szezon
Kedvelt, halványkék árnyalatát.
Alapos munkát végeznek, még
A dohos sarkokat is kiseprik-
A szeráfok csontjait messze szórják,
Madárhanggal bélelve nyomukat.
Idén késett ugyan az átadás, de
A jeles napon azért minden takaros:
A kormánybiztos érkezésére rendben
Helyükre terelik a bárányfelhőket;
És égőt cserélnek a halvány napban is.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom, 2006