ránk vár
belesüllyed
valami folyosón
egy hatalmas
fotelba
cigarettázik
flegmán hamuzik
hamutálba
az órájára néz
kezünkön
soha nem alvadó vér
világunk
bennünk egy algút
mélyen a hátunk mögött
felettünk lassan
szükülő fénykör
2.
bár nem látok más utat
szűkölünk mi is a körtől
megnyúló távolságtól
a talpad alatti világ
a hátad mögötti világ
a szembejövő világ
egyszer az égig nő föl
szemlátomást