Ma csend van bennem
Ma nagy a csend nyugodt lelkemben,
A gond elhaló lépteit nyeli az üresség,
Ma csak szivárvány fényed él szívemben,
Ma csak Te létezel s vagy ölelő mindenség.
Arcod gondolat másában s bársonyán pihenek,
lettél egy boldog érzéssé, lettél gyönyörű kikelet,
Érzelmeim Rád hajló ágán a boldogság rügye pattan,
A szerelem nyílik, s kelyhén Te lebegsz angyali alakban.
Lelkemből kiűzött gondok, bánatok ma nem érhetnek el,
Megvéd hű szerelmed takar, mint áttetsző üvegkupola,
De a pillanat törékeny, az ég alján vöröslő sejtelem
Erejét gyűjti holnapi életem pusztító, félt vihara.
De ma még bennem ringsz, csak Te egyedül
Lelkem tenyerében állsz, őrizlek, vigyázlak
Szívemben andalító szép dallam pendül,
Ma átadnám magam Érted, a halálnak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A hársfán túl (Budapest, 2005)
Kiadó: Unisher