Lassíts! /Az út széli keresztekhez/
Féklámpák fényébe csapódó élet
Vér szivárog át a karosszérián,
Sorsok törtek a jövő semmivé lett
Egy pillanat, ennyin múlt csupán.
Esztelen rohanás, mond mire való?
Nyersz egy pillanatot, egy percet?
Ha angyalod nem vigyáz, száll a jajszó
Könnyek mossák az út menti keresztet.
Hát lassíts, állj meg, késs hogyha kell!
Ha túl gyorsan mész észre sem veszed,
Lehagytál mindenkit, az érzés felemel,
De féklámpa fényében előzöd, életed!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.