Miért félsz
Miért félsz
Miért félsz bolond?
Azt hiszed van idő, s a sors, mint csalfa szerető
egy ajtó mögött tetten érhető?
Perc, óra, ezredév, mit gondolsz mennyi még
a jussod.
Miért félsz bolond?
A pillanatban, mint égi fényes ékszerdobozban van
mindened.
Nyisd fel és láss csodát! Ne játssz nyomorult ostobát, kit
balga végzet valaha egyszer megigézett, nincs idő.
Tépd szét a jövő köntösét, s meglátod nincs mögötte az,
mit szíved áhít a végső nagy vigasz.
Mint cipőd talpáról nyúlós rút sarat, rázd le magadról
ócska múltadat, ébredj fel.
Reggel van. Semmi nincsen, a moston innen, s túl.
Itt van minden. Itt van mindened ne félj.
Csak élj, csak élj, csak élj.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.