Repülj Tavaszom!
Vándormadár Tavaszom gyere, repülj!
Szárnyalj a kavargó időtenger felett,
S ha megjössz, szívem hintázó ágára ülj,
A régi fészked, epedő lelkem ott leled!
S ha a kinyíló kelyhek virágport szülnek,
Melyet sétálni visz karján a lágy esti szél,
A nyárfára turbékoló vadgalambok ülnek,
S a bodros fellegágyból sárga telihold kél,
Akkor szívem ágán hangos lesz a fészek,
Mert a Tavasz és a víg Életem frigye,
Apró boldogságokat költ s a csibészek,
Létem víg csengőjét rázzák, s újra lesz hite.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Csendbe ölelve (Mezõcsát, 2006)
Kiadó: magán kiadás /Z-press/