Furcsa
illatos lepkék a hárs virágai s
gyönyörrel csüngenek a len-
getőző ágon is amelynek hűvö-
sében sompolyogva készülök
hogy rövidre igazítsam az út-
széli bokrok frizuráját közben
emlékezetem vásznán ezüstö-
sen feltűnik nagypapa aki mint
növényoltalmazó szent ápol-
ta a környék zöld területeit s
az uradalmi parkból megjövet
szuszogva lendítgette előre-
felé halomnyi szénától nyű-
gös tragacsát rajta a kaszával
amelynek pengéje furcsa irány-
tűként végig a jövőbe mutatott
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Liget, 2004/6.